10 ефективни домашни средства при проблеми с бъбреците

Страдате ли от хронични болки в гърба, които се изместват и към корема? Оплаквате ли се често от умора? Ако отговорът на тези въпроси е да, то тогава твърде вероятно е да страдате от бъбречна инфекция, която ако не се лекува може да доведе до усложнения. Питате се какво да направите, така че да се предпазите от такова състояние? Всъщност има някои домашни средства, които могат да помогнат в тази насока. Ако искате да разберете кои са те, то тази статия е идеалното четиво.

Ябълков оцет – той е доста ефективен при лечение на бъбречните инфекции. Още по-ефикасен е ако се смеси с пчелен мед. Вземете 2 ч.л. мед и 1 ч.л. оцет, смесете и пийте всеки ден. Резултатите ще бъдат отлични!

Сок от магданоз – магданозът е пълен с хранителни вещества като витамин С, В и А, натрий, калий и мед. Сокът от него помага за изчистване на токсините и премахване на свободните радикали. Изстискайте сварените листа и охладете течността, преди да я пиете. Този сок е полезен и за други бъбречни проблеми.

Алое вера – това чудодейно растение е естествен охладител и помага при лечението на много заболявания, включително бъбречни инфекции. То помага за прочистване на организма от токсините и преодоляване на инфекциите. Идеалното количество за чудесен резултат са две чаши сок от алое на ден.

Плодови сокове – всеизвестно е, че плодовите сокове са чудно средство, което помага да бъдем в добро здраве и форма. Освен това обаче те помагат и за прочистване на бъбреците, като ги успокояват и отпускат, когато инфекцията утихне. Изберете любимия си плод или комбинирайте различни плодове, направете си голяма чаша сок и ще се чувствате перфектно.

Сок от червени боровинки – естествен диуретик, червената боровинка е едно от най-добрите средства при инфекции в бъбреците. Въпреки това трябва да се внимава, тъй като консумацията на големи количества може да влоши проблема. Запомнете, че най-полезен е непреработеният и неподсладен боровинков сок, по възможност винаги прясно изстискан.

Билков чай - билковите чайове, като чай от корен на бяла ружа, лайка, златовръх или магданоз са ефективно средство за множество инфекции, включително и бъбречните. Чаша чай от лайка сутрин и от магданоз вечер е една идеална комбинация за добро здраве.

Сода за хляб – готварската сода е натурално алкална и помага на бъбреците за попълване нивата на бикарбонат. Достатъчно е да разтворите и пиете всеки ден 1 ч.л. сода в чаша вода.

Вода – няма как списък с домашни средства за борба с бъбречните инфекции да не включва вода. В идеалния случай би трябвало да консумирате 8-10 чаши вода на ден, без значение дали имате или не проблеми с бъбреците. Водата е най-доброто средство за детоксикация на организма.

Витамин С – един задължителен елемент при борба и превенция на бъбречни заболявания. Той повишава нивото на киселинност в бъбреците, което убива бактериите. За възстановяване след бъбречна инфекция е хубаво да се ядат по два портокала на ден или да се пие лимонов сок. Ако пък не обичате цитруси може да се консултирате с лекаря си за предписване на подходяща доза хапчета с витамин С.

Чесън – това е една от най-добрите храни изобщо. Въпреки, че е с лютив вкус и не приятен за всеки мирис, чесънът е изключително полезен в разнообразни аспекти. Има диуретични свойства и помага за намаляване на инфекцията в бъбреците, като ги кара да изхвърлят повече сол чрез урината.

Това са десетте най-ефективни домашни средства при проблеми с бъбреците. Така че не чакайте и добавете тези супер средства към начина на живот, и ще държите бъбречните инфекции далеч.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects