6 вкусни зеленчукови сока за натурално блестяща кожа

Всички ние желаем кожата ни да бъде чиста и блестяща. Някои от нас са естествено надарени с такава, докато други постоянно се борят да постигнат безупречна и сияйна кожа. В идеалния случай балансирано хранене и прием на много течности служат като ключ към здраво тяло и невероятна кожа. Балансираната диета включва храни, които съдържат правилните количества хранителни вещества и витамини, а също и минерали. Има някои плодове и зеленчуци, които са известни като изключително полезни за здравето на кожата. Като цяло соковете са съпътстващи храненето, един вид предястие, като в един момент започват да играят и ролята на пълноценна храна за организма. Това е така поради добрите количества хранителни вещества, които се съдържат в тях. Ето някои зеленчукови сокове, помагащи за постигане на блестяща кожа, които наистина ще ви бъдат полезни:

Сок от моркови – един от най-добрите зеленчукови сокове за здрава кожа (а и не само за нея) сокът от моркови е изключително богат на витамин А. Морковите са богати на фибри и подобряват перисталтиката. Осигуряват дългосрочно благоприятно влияние върху кожата и забавят нейното стареене, карайки я да изглежда по-млада и сияйна.

Доматен сок – един от най-популярните сокове, приготвян в почти всяко домакинство е доматеният сок. Доматите се считат едновременно и за зеленчук, и за плод, а тяхното най-често използване е за овкусяване на различни ястия. Доматеният сок е чудесен за организма, тъй като е лишен от холестерол и съдържа калий, а може би най-полезното в него е изобилното съдържание на ликопен, който е известен със своите противоракови свойства. Доматите са богати на витамин С, което ги прави още по-полезни за кожата.

Сок от бейби царевица – обикновено бейби царевицата е използвана най-често в супи, но освен това сокът от нея е чудесен за постигане на блестяща кожа. Той е отлична опция за тези, които предпочитат диета с течности, тъй като съдържа високи калорийни стойности. Счита се за изключително полезна за храносмилането, а съдържанието на витамини А и С я прави ползотворна в стремежа ни да постигнем една блестяща кожа.

Сок от зелен грах – този зеленчук се използва широко в готвенето като съставка за приготвяне на разнообразни вегетариански ястия. Зеленият грах е богат източник на витамини В6 и К, а наличието на фолиева киселина в него го прави дори една от най-полезните храни за организма. Сокът от него е много хранителен, а поради противовъзпалителните му и антиоксидантни свойства е много ефективен за постигане на сияйна кожа.

Сок от спанак – идеален зеленчук, който освен сготвен е много вкусен и полезен под формата на сок. Богат на витамин К той е много добър за здравето на костите. Желязото е в изобилие в спанака, което е причината той да е идеална храна за кожата. Желязото е от съществено значение за производството на червените кръвни телца в организма. Витамините С и Е, заедно с минерала манган в спанака действат като антиоксиданти за кожата и пазят тялото от свободните радикали. Тези радикали до голяма степен са причината кожата да изглежда отпусната и безжизнена.

Сок от броколи – известен още като Зелен карфиол броколито е още един страхотен зеленчук, който е широко използван от хората, които мислят и се грижат за здравето си. Известен е като зеленчук, имащ най-много хранителни вещества от всички зеленчуци. Много богат е на витамин С, който е задължителен за здрава кожа. Като зеленчук с много малко холестерол броколито е изключително хранителна и полезна за тялото и кожата храна.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects