10 грешки при спазване на диета които трябва да избягвате

Представете си следната ситуация: подготвили сте се да върнете добрата си форма и започвате диета. Но седмиците отминават, а не виждате никакъв резултат. Чувствате се разочаровани, нали? Може би спазвате диетата по неправилен начин? Или сте разбрали, че я следвате по грешен начин, но не променяте нищо? Свалянето на килограми става много по-лесно и възможно, ако избягвате навиците, изброени по-долу. Така че продължете четенето и ще бъдете по-слаби и здрави по-бързо, отколкото някога сте си представяли!

1.    Интензивна диета – най-популярната диета за отслабване е интензивната диета. Но ако тя е нещото, от което се нуждаем за да постигнем перфектна фигура всички жени по света щяха да бъдат здрави и в блестяща форма. Уви интензивната диета в крайна сметка не помага, а по-скоро вреди, тъй като води до загуба на мускулна маса, а не на мазнини. Така тялото вместо да се оформя ще бъде отпуснато.

2.    Фокусиране върху кантара – може би най-лошото нещо, което правите при диета е именно това. Графата на кантара показва само едно число, а това как се чувствате и изглеждате няма никаква връзка с него. Продължителното фокусиране върху кантара няма да намали теглото ви, по-скоро е вероятно да се вманиачите относно своето тегло. А това дори може да доведе и до качване на килограми.

3.    Залагане само на кардио упражнения – една от най-големите заблуди в днешни дни е, че кардио тренировките са най-важни за постигане на перфектни телесни форми. Всъщност най- добре е да се фокусирате върху по-ефективни упражнения, натоварващи различни части на тялото, които горят повече калории.

4.    Пропускане на закуска, обяд или вечеря – пропускането на хранене, когато сте на диета може би е ваш начин да се самодисциплинирате, за да постигнете желаните килограми. Но това може да е най-лошото нещо, което правите. Когато тялото ви изпитва глад за хранителни вещества то започва да разгражда мускулите. Мускулите предизвикват метаболитната активност на организма, а горепосоченият ефект ще подтисне метаболизма, като по този начин се нарушава способността на тялото да смила поетата храна.

5.    Хапчетата за отслабване – те са още един често срещан подход , който жените предприемат за намаляване на теглото. Има различни видове такива хапчета, но много малко от тях всъщност вършат работа. Най-правилният и естествен подход за отслабване са целенасочените усилия към редовна физическа активност и здравословно хранене.

6.    Ядене на по-малко храна – диетите обикновено включват точно това. Значи би трябвало всичко да е наред, нали? Всъщност не, защото по-малкото количество храна дебалансира хранителният режим на тялото, а така е три пъти по-вероятно по време на диетата да се нахвърлите безразсъдно върху големи количества храна, обезсмисляйки по този начин всички положени усилия до момента. Най-добре е храненията през деня да са три, плюс две леки междинни. Стремете се вечерята да не е тежка, защото тялото ви няма да разполага с достатъчно време за изгаряне на калориите.

7.    Хранене навън – всички сме заети и нямаме достатъчно време. Но ако се храните изключително с храна, приготвена не от вас, а в някой ресторант, пицария или бързо хранене шансовете да отслабнете наистина са малки. Храните там в повечето случаи сдържат транс мазнини и други вредни съединения. По- добре си направете у дома салата или сандвичи с пълнозърнест хляб.

8.    Контрол над емоциите – спазването на диета е повече от физическа рутина. Не забравяйте да се контролирате и да се пазите от т.нар. „емоционален гуляй”, тъй като мозъка ни е склонен да свързва някои храни с определени настроения, а това може да провали спазваната диета. Ако не сте разбрали за какво става дума представете си, как когато се чувствате тъжни или разочаровани от нещо в живота сядате пред телевизора и се нахвърляте върху голяма кутия сладолед с огромна лъжица.

9.    Непостоянство – една от основните причини да не отслабвате вероятно е непостоянството. Забързаният живот почти не ви дава време да се храните правилно. Но за да постигнете желаните резултати трябва да намерите начин за баланс, да бъдете последователни и упорити.

10.    Недостатъчно сън – да бъдеш на диета не означава да се лишаваш. Трябва да сте сигурни не само че не гладувате, но и че получавате достатъчно сън. Сънят е жизненоважен за ефикасността на всяка една диета.

Твърде вероятно е да сте наясно с всички тези неща, но да сте прекалено мързеливи да ги спазвате. Въпреки това следващият път, когато се подлагате на диета се опитайте да се фокусирате върху тези аспекти и ще се удивите колко по-добри резултати ще постигнете. Просто бъдете сигурни, че избягвате посочените в тази статия често срещани грешки по време на диетата.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects