Как да се избавим от торбичките под очите в домашни условия

Торбичките под очите водят всяка жена до отчаяние, още повече, че е трудно да се скрият с помощта на грим. Обикновено причините за появата им са недоспиване, стрес, злоупотреба с алкохол, пушене, преумора, при хронични заболявания или прекомерно напълняване. Освен посочените, може да има и други причини – алергични реакции, възпаление на носоглътката или очите, некачествена козметика, предменстурален цикъл, сърдечна недостатъчност. Ако водите нормален начин на живот, но торбичките се появят – потърсете консултация с лекар.
Ако пък няма здравословни проблеми, за да не си задавате въпроса как да се избавите от торбичките под очите, на първо място се откажете от вредните навици, осигурете си правилно хранене, откажете се от солените и мазни храни. Отделете повече време за сън и почивка.Алкохолът също трябва да бъде сведен до минимум. Престоявайте повече на открито, правете гимнастика, физическата активност ще ускори обменните процеси в организма.
За да предотвратите появата на торбички, положете всички усилия за възстановяване на психическото равновесие. Променете възгледа си за живота, отворете очите си за хубавите и добри неща, настройте се позитивно.

Не си лягайте по-късно от единадесет вечерта. Не забравяйте всеки ден да се грижите за кожата си, като се уверите, че козметиката, която ползвате е качествена. Посетете козметичен салон, в който се предлагат специални маски, масажи, лимфодренажи, мезотерапия и други процедури, които не само ще ви избавят от образуванията под очите, но и ще се погрижат за кожата на лицето. Ще ви предложат специални продукти, чиито компоненти ще подобрят нейното кръвообращение и еластичност. Посочените начини няма да помогнат, ако са налице генетична предразположеност или излишно тегло. При такива случаи е нужна хирургическа намеса.

Преди да потърсите пластичен хирург, независимо, че медицинските ви показатели са в норма, потърсете алтернативни методи да се справите с отоците под очите. Чудесен вариант са народните средства. Ето няколко идеи.

По време на сутрешното миене на лицето, за кратко обтрийте с ледени кубчета, завити с марля,  зоната под очите. Може да си приготвите настойка от чаена лъжица черен чай и четвърт чаша кипяща вода. Направете за двадесет минути компрес на очите с натопени в нея тампони. Ще ви помогне и смес от по една чаена лъжица смлян магданоз и мляко, която се нанася под очите за 15 минути. Още един начин – парчета варена тиква се налагат под очите, след което кожата се отмива със зелен чай. За 30 минути може да снемете отоците чрез парченце бял хляб, натопено в сок от маточина, завито в марля и наложено под очите.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects