Правилни грижи за тънката коса – важни съвети

На жените, които имат тънка коса, никак не им е лесно, защото тя е мека, лесно се роши и наелектризира, склонна е към сухота и чупливост. Разбира се, да се направи косъма по-дебел е малко вероятно, но може, с подходящите грижи, косата да изглежда красива и добре поддържана.

Най-напред, трябва да се избере правилния шампоан, който трябва да е органичен. Добре е да се избягват продуктите, съдържащи силикон, защото на следващия ден кичурите ще изглеждат като „ледени висулки“. Те могат да се прилагат само в краищата на косата. За оформянето трябва да се използват специални маски, спрейове, серуми, шампоани и балсами за тънка коса. Или просто да се изплакне косата след миене с хладка вода и оцет, минерална вода или билкова отвара. Добре е да се използват маски на основата на безцветна къна, глина или черен хляб.

Грижите за деликатната коса изключват ползването на сешоар, който я прави суха и чуплива. Ако се налага изсушаване, по-добре е да се използва студена струя въздух. Поне веднъж седмично, косата трябва да се остави да изсъхне сама. Пресата също не е благоприятна при оформяне на прическата. За предпочитане са ролките. Не е препоръчително да се ляга с мокра коса, ако косъмът е тънък, защото се влошава неговата структура.

Грижите за тънката коса включват и правилно хранене: нискомаслени млечни продукти и месо, пиле, сирене, риба, овесени ядки, пълнозърнест хляб, водорасли, пресни плодове и зеленчуци.
Идеална за такъв тип коса е средната дължина, каскадно оформена. Може да се използва и технологията на „горещи ножици“. При сресване е най-добре да се използва гребен с голямо разстояние между зъбците.

Преобразяването на тънката и чуплива коса може да стане само в резултат от задълбочени и подходящи грижи и постоянство в отделеното внимание. Положените усилия и промяната в навиците ще се отразят благоприятно и косата ще придобие здрав и привлекателен вид.

Бъдете красиви!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects