Няколко правила при подбор на подходящо червило

Оцветените устни привличат вниманието. Но, ако червилото е неправилно подбрано, лицето може да се състари и да не се получи желания ефект. Трябва да се знае, че ярките нюанси хармонират както с обикновени дънки и леки рокли, така и с изискани тоалети, подходящи са за деня и вечерта. Стилистите съветват за допълнение на естествения грим да се подбере червило с дълбок, наситен цвят. Ако акцентът е върху очите, то червилото трябва да е в натурални тонове. Що се отнася до молива, то цветът му трябва да е с тон по-тъмен, като той може да се нанесе преди или след червилото, в зависимост от това , дали искаме да направим контур или корекция на формата на устните. Понякога идеалният цвят червило се получава при смесването на няколко нюанса.

Освен това е нужно да се отчита естествения тен на лицето. Светлата кожа изисква нежни оттенъци – от светло розово, до слива. За смуглата кожа са подходящи топлите прасковени и кафяви нюанси. Ако цветът на кожата е някъде по средата – изберете червило в червени или златисти тонове.

Важен е и цветът на косата. Ако тя е светла, ще се съчетава с коралови, ягодови, розово-лилави и нежни прасковени тонове. Червило в кафяви и теракотови нюанси е чудесно за „огнените“ коси. А тъмнокосите дами имат по-голям избор, като главното правило е: колкото по-тъмен цвят е косата, толкова по-ярко може да е червилото.

Очите също изискват да се съобразиме с тях. Ако са кафяви, подходящо за тях е червило в червени или кафяви тонове. Дамите със сини или сиви очи трябва да обърнат внимание на вишневата и бежовата гама. На зелените очи ще пасне червило с теракотови или оранжеви тонове.

Не по-малко важен фактор е и възрастта на жената. За младите момичета са подходящи неутрални и светли оттенъци, а най-добре – лек, перлен блясък за устни. Дамите около 30-те трябва да спрат избора си на по-ярък грим с кадифена текстура, което ще придава сияние и младост на кожата им. За дамите след 40-те са подходящи червила без перлен блясък, като най-удачни са благородните тъмни оттенъци на слива и вишна.

И още няколко тайни при избора на червило. За вечерен грим е подходящо перленото червило. Но не бива да се забравя, че то ще подчертае бръчките около устата. Дамите с продълговато лице ще изглеждат чудесно с ярко червило и контур на устните. Ако лицето ви е кръгло – изберете матово червило, но не правете контур. Не забравяйте, че цветът на червилото визуално променя устните.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects