Няколко правила при подбор на подходящо червило

Оцветените устни привличат вниманието. Но, ако червилото е неправилно подбрано, лицето може да се състари и да не се получи желания ефект. Трябва да се знае, че ярките нюанси хармонират както с обикновени дънки и леки рокли, така и с изискани тоалети, подходящи са за деня и вечерта. Стилистите съветват за допълнение на естествения грим да се подбере червило с дълбок, наситен цвят. Ако акцентът е върху очите, то червилото трябва да е в натурални тонове. Що се отнася до молива, то цветът му трябва да е с тон по-тъмен, като той може да се нанесе преди или след червилото, в зависимост от това , дали искаме да направим контур или корекция на формата на устните. Понякога идеалният цвят червило се получава при смесването на няколко нюанса.

Освен това е нужно да се отчита естествения тен на лицето. Светлата кожа изисква нежни оттенъци – от светло розово, до слива. За смуглата кожа са подходящи топлите прасковени и кафяви нюанси. Ако цветът на кожата е някъде по средата – изберете червило в червени или златисти тонове.

Важен е и цветът на косата. Ако тя е светла, ще се съчетава с коралови, ягодови, розово-лилави и нежни прасковени тонове. Червило в кафяви и теракотови нюанси е чудесно за „огнените“ коси. А тъмнокосите дами имат по-голям избор, като главното правило е: колкото по-тъмен цвят е косата, толкова по-ярко може да е червилото.

Очите също изискват да се съобразиме с тях. Ако са кафяви, подходящо за тях е червило в червени или кафяви тонове. Дамите със сини или сиви очи трябва да обърнат внимание на вишневата и бежовата гама. На зелените очи ще пасне червило с теракотови или оранжеви тонове.

Не по-малко важен фактор е и възрастта на жената. За младите момичета са подходящи неутрални и светли оттенъци, а най-добре – лек, перлен блясък за устни. Дамите около 30-те трябва да спрат избора си на по-ярък грим с кадифена текстура, което ще придава сияние и младост на кожата им. За дамите след 40-те са подходящи червила без перлен блясък, като най-удачни са благородните тъмни оттенъци на слива и вишна.

И още няколко тайни при избора на червило. За вечерен грим е подходящо перленото червило. Но не бива да се забравя, че то ще подчертае бръчките около устата. Дамите с продълговато лице ще изглеждат чудесно с ярко червило и контур на устните. Ако лицето ви е кръгло – изберете матово червило, но не правете контур. Не забравяйте, че цветът на червилото визуално променя устните.

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects