Модерни ретро прически в стила на 40-те години


Стила на 40-те години е особено женствен, нежен и романтичен. Това само по себе си свидетелства за това, че нищо не може да отнеме стремежа на жената да се усъвършенства и да изглежда винаги идеално. Основната тенденция по това време е била красивата спуснатата коса, която задължително се е завивала на големи къдрици закрепени в различни положения. Този ретро стил е много популярен днес и дори можете да видите често едни от най-големите звезди на червения килим да залагат на такива ретро фризури.


Световната икона на 40-те години е Рита Хейворт, която е истинско олицетворение на този моден тренд. Както вече разбрахте, красивите и големи букли са задължителна част от стила на това време. Говорейки си обаче за четиридесетте, няма как да не споменем и пинап стила. Основната фризура, с която се е характеризирал този фасон отново са били красивите къдрици, но тук отличителната черта е бил бретона, който е бил завит навътре. Днес ефектните ретро прически отново се връща на мода, като така фризурите стила на това време успяха да заемат водещо място, поради своите романтични и женствени линии. Този тренд успешно се пропагандира и от известните личности - Гуен Стефани, Кейти Пери, Чарлийз Терон, Клаудия Шифър. Дита фон Тийз пък дори не е и излиза от образа на пинап момиче. Вие също можете да си позволите подобен разкош и да се превъплътите в дама от това време, залагайки например на характерните за тогава прически с големи букли и завит навътре бретон. Също така можете да добавите ретро грим, който да е съчетан с подходящ тоалет и вашата модна визия е готова. Ако обаче сте поканени на светско събитие или просто на официално мероприятие, тогава в този случай за вас идеален вариант са не просто големите букли, но и косата ви трябва да е разделена настрани. За да получите този ефект, ще имате нужда от:
  • Сешоар;
  • Спрей  или пяна за обем;
  • Големи ролки за коса;
  • Широк гребен;


Измийте косата си и я изсушете с помощта на сешоара, но главата ви задължително трябва да е надолу, за да постигнете по-голям естествен обем в корените. Оформете страничния път и се заемете с прическата ви. За целта разделете косата ви на няколко зони и започнете да я навивате на ролки, като не забравите да добавите една и на бретона. Съветваме ви да се постараете дебелина на всеки навит кичур да е с  един с едни размер, за да може финалната прическа да е структурирана правилно. След около час много внимателно  махнете ролките, разделяйки отделните кичури с помощта на ръцете ви. Фиксирайте прическата с лак и ако е необходимо добавете няколко фиби невидимки, за да може косата около лицето да не ви пречи.Ако и вие искате да сте модерна и стилна, тогава задължително поне веднъж трябва да се превъплътите в образа на пинап момиче или просто в стила на 40-те години. Уверяване ви, че подобен женствен и нежен образ ще ви допадне и още повече, ще стане любимия ви начин да внесете романтика във всеки един ваш тоалет!

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects