Модерни ретро прически в стила на 40-те години


Стила на 40-те години е особено женствен, нежен и романтичен. Това само по себе си свидетелства за това, че нищо не може да отнеме стремежа на жената да се усъвършенства и да изглежда винаги идеално. Основната тенденция по това време е била красивата спуснатата коса, която задължително се е завивала на големи къдрици закрепени в различни положения. Този ретро стил е много популярен днес и дори можете да видите често едни от най-големите звезди на червения килим да залагат на такива ретро фризури.


Световната икона на 40-те години е Рита Хейворт, която е истинско олицетворение на този моден тренд. Както вече разбрахте, красивите и големи букли са задължителна част от стила на това време. Говорейки си обаче за четиридесетте, няма как да не споменем и пинап стила. Основната фризура, с която се е характеризирал този фасон отново са били красивите къдрици, но тук отличителната черта е бил бретона, който е бил завит навътре. Днес ефектните ретро прически отново се връща на мода, като така фризурите стила на това време успяха да заемат водещо място, поради своите романтични и женствени линии. Този тренд успешно се пропагандира и от известните личности - Гуен Стефани, Кейти Пери, Чарлийз Терон, Клаудия Шифър. Дита фон Тийз пък дори не е и излиза от образа на пинап момиче. Вие също можете да си позволите подобен разкош и да се превъплътите в дама от това време, залагайки например на характерните за тогава прически с големи букли и завит навътре бретон. Също така можете да добавите ретро грим, който да е съчетан с подходящ тоалет и вашата модна визия е готова. Ако обаче сте поканени на светско събитие или просто на официално мероприятие, тогава в този случай за вас идеален вариант са не просто големите букли, но и косата ви трябва да е разделена настрани. За да получите този ефект, ще имате нужда от:
  • Сешоар;
  • Спрей  или пяна за обем;
  • Големи ролки за коса;
  • Широк гребен;


Измийте косата си и я изсушете с помощта на сешоара, но главата ви задължително трябва да е надолу, за да постигнете по-голям естествен обем в корените. Оформете страничния път и се заемете с прическата ви. За целта разделете косата ви на няколко зони и започнете да я навивате на ролки, като не забравите да добавите една и на бретона. Съветваме ви да се постараете дебелина на всеки навит кичур да е с  един с едни размер, за да може финалната прическа да е структурирана правилно. След около час много внимателно  махнете ролките, разделяйки отделните кичури с помощта на ръцете ви. Фиксирайте прическата с лак и ако е необходимо добавете няколко фиби невидимки, за да може косата около лицето да не ви пречи.



Ако и вие искате да сте модерна и стилна, тогава задължително поне веднъж трябва да се превъплътите в образа на пинап момиче или просто в стила на 40-те години. Уверяване ви, че подобен женствен и нежен образ ще ви допадне и още повече, ще стане любимия ви начин да внесете романтика във всеки един ваш тоалет!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects