Как правилно да си правите парни бани?

Особено място в грижата за кожата заемат парните бани, които могат да се правят с различни съставки, но целта им основно е една – порите ви да се отворят и съответно след това да ги почистите по-лесно. Както обаче във всяко дели и тук си има тънкости, които трябва да знаете, ако искате да почистите лицето ви.

Може би много от вас са посещавали поне веднъж в живота си козметичен салон и са опитвали тази процедура,  но в действителност ви уверяваме, че можете и сами да си направите дори много по-полезни парни бани, а и ще знаете наистина, какво сте сложили там, за да сте убедени от друга страна, че процедурата е безопасна. Доказано е, че ако редовни правите тези козметични процедури, тогава ще се подобри кръвообращението и ще се намали секрецията на мастните жлези. Но  с какво реално домашните парни бани са толкова полезни?
И така, днес вече е научно потвърдено, че тази процедура омекотява кожата,порите се отварят, лицето много по-лесно се почиства и така съвсем скоро можете да постигнете завидни резултати. Ние ви съветваме да си правите полезни парни бани поне един пъти на седмица, за да почистите ефикасно порите си и така много скоро да се радвате на здрава и красива кожа. Не забравяйте обаче, че лицето ви трябва преди това да е почистено от грима и също така да дезинфекцирате ръцете ви, за да не си докарате поради невнимание кожни възпаления.


Как правилно да си направите парна баня?
  1. Почистете идеално кожата ви от грима и излишните замърсявания, които са се натрупали на нея през деня;
  2. Вържете косата си, за да не ви пречи, като е най-добре да си сложите специална шапка, за да не развалите прическата ви. След това сложете да кипне водата ви и добавете към нея различни ароматни билки. Махнете отварата от котлона и я оставете за 10-на минути. След това трябва просто да се наклоните над съда, в който сте кипвали водата и да закриете главата ви с кърпа. Имайте предвид, че водата не бива да е гореща, тъй като така можете да изгорите лицето ви и вместо да решите един проблем, ще си добавите и друг;
  3. Времето на парната баня зависи от това, каква е кожата ви. Ако имате суха кожа, тогава тя трябва да не бъде повече от пет минути, а ако е мазна – до 20 минути. Имайте предвиди и това, че не трябва да си правите тези процедури по-често от два пъти на седмица и то в случай, че кожата ви е чувствителна. Ако напротив е суха, тогава един път на месец ще ви стигне;Помнете, че след като си направите парна баня и почистите порите си, трябва съответно да ги свиете, за да не се запушат те. За тази цел можете да изплакнете лицето си с хладка вода и след това нанесете хидратиращ крем, който да се погрижи за нейното овлажняване, което е много важно, ако искате да сте млади и красиви винаги. 

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects