Стил кънтри в облеклото 2014-2015


Днес модата като цяло има доста много стилове и направления, така че няма да ви е никак трудно да откриете именно своето модно отражение, което да отговаря на всички ваши изисквания. Един от стилове, който заслужава особено внимание това е кънтри, който идва от далечната Америка. Трябва да признаем това, че всички вещи, които са изработени в този стил са толкова ефектни, че с тяхна помощ лесно ще завършите всеки образ.

Малко предистория

Кънтри стила възниква през 19 век в Америка,  а именно в Дивия Запад. Именно по това време там са започнали да пристигат така наречените преселници, които са искали да променят живота си към по-добро или просто са се криели от закона. Както сами се досещате, в тези трудни времена за тях към облеклото им е имало ред изисквания, на които те да отговарят, а именно удобство, комфорт и простота на модела. Именно тогава са се появили характерните за това време ботуши, които често виждали във филмите за Дивия Запад, а днес тази мода кънтри смело е навлязла и в нашето ежедневие.

Кънтри стил в 21 век

Както сами се досещате, както при всеки един стил и тук има вещи, които са отличителни за него – дънки, ботуши, шапки, колани . Всички те съответно са в определен фасон, така че ако сте почитатели на този стил е важно да се придържате към него. Друга много характерна вещ за кънтри стила това са раираните ризи, които просто са станали една от базовите дрехи в гардероба на жените, които харесват да се обличат по този начин. Тук се приветстват и леките рокли, които могат ефектно да се съчетаят с каубойските ботуши и дънкова жилетка и да се получи доста интересен look. Относно цветовете и принтовете, то тук ще отбележим, че основно се използват райетата или флорални мотиви на облеклото. Характерно украшение за кънтри дрехите са различните бродерии, ресните, дантелените елементи и плисето, както и коланите с големи катарами на тях.


Относно прическите, то тук е важно да оформите косата си с къдрици и тя да е доста обемна, но крайния резултат задължително трябва да изглежда естествено. Ако не обичате да ходите със спусната коса, тогава за вас добър вариант е и плитката или пък конската опашка. Относно украшенията е важно да запомните, че те трябва да са изработени от естествени материи, които са задължителна част от кънтри визията.

Трябва обаче да отбележим това, че подобен look не е подходящ за всяка една ситуация, защото едва ли е добро решение да се появите в толкова свободолюбив образ на интервю за работа или на официална вечеря, така че имайте предвид и това. Въпреки това хората, които си мислят, че този стил е много прост, безсъмнено грешат. Всеки човек трябва поне веднъж в живота си да се докосне до него, за да разбере сам за себе си дали това е неговия моден почерк или по-скоро трябва да се насочи към друг стил. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects