Грижи за кожата през зимата – няколко съвета


Всеки сезон е специален и уникален, което предполага определени методи и варианти за грижа за кожата. Женската кожа е чувствителна към всеки сезон, със съответните му климатични особености и промени. Затова винаги трябва да се търсят начини за ефективното и обгрижване. Може би, зимата е сезонът, на който трябва да отделим най-много внимание, защото тогава кожата се дехидратира, изсушава и често се лющи.
Ето няколко съвета, които могат да ви бъдат полезни и предлагат добро решение за справянето с кожните проблеми.

На първо място трябва да посетите специалист. Дори и да си мислите, че познавате своя тип кожа, винаги има какво да се научи и допълни. Специалистът ще ви предложи индивидуална грижа, съобразно вашия тип кожа. Едновременно с това може да предприемете някои мерки , като преди всичко обърнете внимание на овлажняването на кожата. Не забравяйте, че опасността от дехидратация през зимата е много голяма. За овлажняването  подберете подходящ продукт, но различен от използвания през лятото. Докато лятото се използват кремове на водна основа, то зимата те трябва да са на основата на масло/от авокадо или иглика, минерално или бадемово масло/. Много добро решение са и продуктите, които не съдържат алкохол.

Следващото нещо, което трябва да знаете , е изключването на честите горещи душове и вани, които изсушават кожата. За предпочитане са нормално допустимите температури. В допълнение към това се препоръчва да се използват лосиони за тяло, които ще дадат на кожата допълнителна влага.

Често през зимата, в резултат на дехидратацията и студа, се появява лющене на кожата, особено на ръцете. Носете винаги ръкавици. Същото може да се каже и за чорапите. Прекрасен ефект срещу този проблем има и млякото, като природосъобразен вариант за лечение. Ще се радвате на чудесен резултат, ако прибавите няколко чаши горещо мляко към ваната си, а след това нанесете на тялото си крем на основата на мляко и мед.

Накрая, но не и по важност, погрижете се за косата си, на която студените сезони също влияят. Винаги при миене използвайте овлажняващи продукти.

Ако използвате тези съвети, ще преодолеете много проблеми, които възникват през студената зима. Пък и това не е толкова трудно, колкото изглежда!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects